Kære kommende pædagog

Har du overvejet at tage én af dine praktikker i udlandet? Har du mod på at opleve en ny spændende kultur, udfordre dig selv fagligt – og personligt?

Igennem Bylling Foundation kommer du til at få en ny forståelse for, at pædagogisk praksis udfolder sig forskelligt i forskellige kulturer og under forskellige sociale og økonomiske strukturer.

Du får dansk pædagogisk vejledning hver anden uge, institutions besøg af dansk vejleder og spændende studiedage med et filippinsk seminarie. Vi står for en ryste-sammen tur, hvor du vil møde andre danske pædagogstuderende. Du vil blive introduceret til og udfordret i at planlægge en outreach.

I en udlandspraktik igennem os, vil du blive klogere på dig selv og din egen professionsidentitet, samtidig med at du bliver klogere på omverdenen og udvikler internationale og interkulturelle kompetencer. 

Frivillige og studerende

Bylling Foundation er altid interesseret i at have kvalificerede frivillige i arbejdet med vores projekter i vores frivillige organisation i Cebu City på Filippinerne, samt til at udvikle og gøre Bylling Foundation endnu bedre.

Vi arbejder med yderst udsatte gadebørn, både i vores hus og på gaden. Så det er vigtigt at du har erfaring med børn og unge, samt er klar til at komme ud for udfordringer med svære situationer, der derved kan opstå.
Her er det vigtigt at du kan holde hovedet koldt og tackle tingene på en rolig måde.

Vi er en frivillig organisation, som er meget åben og fri, så hvis du vil – og har hjertet det rette sted, er du velkommen til at blive en del af vores projekt.

Vi forventer:

  • At du har erfaring med udsatte børn
  • At du helst er min. 20 år
  • At du kan holde hovedet koldt i de vanskelige situationer, der med sikkerhed vil opstå på projekterne
  • At du vil gøre en forskel for disse børn og har dit hjerte med i dine handlinger
  • At du er ansvarsbevidst
  • At du ønsker at lege samt arrangere aktiviteter
  • At du er moden og helt klar til at arbejde i huset og på gaden/slummen
  • At du er villig til at indgå i vores team
  • At du i bund og grund ønsker at gøre en forskel

Vi vil gøre vores for at du får en unik indsigt i gadebørns vilkår i Filippinerne og hvad vi i Bylling Foundation gør for at hjælpe udsatte og marginaliserede grupper.


Vigtigt:
For at give dig og børnene de bedst mulige rammer, så skal du kunne være frivillig i minimum 2 måneder.
Bylling Foundation har ingen muligheder for at yde økonomisk støtte til dit frivillige ophold, dog findes der mange legater man kan søge og vi er selvfølgelige behjælpelige med papirer m.m.

Har overstående fanget din interesse, så skriv til os på line@byllingfoundation.com, hvor du vil kunne få tilsendt yderligere information angående frivilligt arbejde.

Læs om Nadia og Carolines praktikophold

Vores praktikophold i Filippinerne ved Bylling Foundation har været den mest spændende og lærerige oplevelse, vi er stødt på under vores uddannelse som sygeplejersker.

Vi havde de første 14 dage af vores 3-ugers praktikophold på et hospital i Balamban, der er en provinsby på øen “Cebu Island”. At være på et hospital i en provinsby i Filippinerne er noget, vi fandt helt specielt, idet man får et syn på, hvordan et hospital fungerer i en lille by med fattigdom og en anderledes kultur. Vi blev mødt med åbne arme på hospitalet og af befolkningen i den lille by, hvor vi oplevede, at de vendte sig om for at hilse på os, netop fordi vi bliver set som nogle helt specielle i en by som Balamban. Hospitalet er et meget lille hospital og består af fem afdelinger: en akutmodtagelse, operationsstue, fødeafdeling, en sengeafdeling, ambulatorie og mor-barn afsnit.

Sygeplejerskens rolle i det filippinske sundhedsvæsen er meget anderledes sammenlignet med det danske sundhedsvæsen, hvilket var enormt spændende at opleve.

I den sidste uge af vores praktikophold tog vi til storbyen Cebu, hvor vi var tilknyttet børnehjemmet, der er drevet af Bylling Foundation. Sammen med de danske pædagoger og pædagogstuderende befandt vi fire dage i slumområdet Pier 3, hvor vi mødte den lokale befolkning. Vi arbejdede på gadeplan med både ældre, yngre og børn og herunder sårpleje, mave- og ernæringsproblematikker samt personlig hygiejne.

Udvekslingen har givet os ny viden, færdigheder og kompetencer fagligt såvel som personligt. Vi har været med til flere fødsler og operationer, og vi har oplevet, hvordan befolkningen i slummen lever i en by som Cebu. Der har været faglige refleksioner med filippinske sygeplejersker ift. det sundhedssystem, de har kontra det sundhedssystem vi er vant til hjemme i Danmark. Derudover er vi taknemmelig for at have være sammen med Bylling Foundation, som er hjælpsomme, hjertevarme og åbensindede. En fordel ved at være i praktik ved Bylling Foundation er også, at det er muligt at opnå tværfaglige refleksioner med pædagoger og pædagogstuderende, hvor det har været muligt at lære af hinanden på tværs af professionerne.

- Nadia og Caroline

 


Hold i dag

Instagram