Bylling Blog

Hos Bylling Foundation er vi begyndt at skrive en blog, for at give jer indblik i hvad der sker i Bylling Huset. Her på siden vil vi ligge aktuelle historier op når relevant og ellers henviser vi til vores Facebookside: https://www.facebook.com/byllingfoundation/


Loading

Varme hænder

Man kan aldrig få hænder nok til at hjælpe, uddele knus og kram, sprede varme og bare være der for børnene. Børnene elsker (og fortjener!) at blive set og hørt, at der er tid til at tale om stort og småt, og det kan desværre til tider være svært når vi ikke er flere end vi er. Derfor værdsætter vi virkelig, når dejlige (og modige) mennesker kontakter os og fortæller at de hjertens gerne vil besøge Bylling huset og børnene. At de gerne vil være frivillige for en stund.

Vi har efterhånden haft korte og længere besøg af skønne mennesker, der har beriget børnene med oplevelser, skabt dejlige minder og værdifulde relationer. Disse besøg giver så meget til vores arbejde, vores refleksion over samme og i særdeleshed giver det noget til børnene, dem det hele handler om. At mennesker vil komme langvejsfra for at besøge DEM – at de betyder noget og har sat deres spor i folks hjerter. Og ikke blot os, Line og Camilla, som børnene efterhånden ser mere som nogle irriterende store søskende 😉

I november og december 2015 havde vi og børnene den store fornøjelse at tilbringe nogle uger med Simone og Cecilie, to inspirerende piger med masser af power og gå på mod. De kom ind og var motiverede og dedikerede fra første dag. De overraskede os virkelig med deres selvstændighed og udførelse af aktiviteter for børnene. Simone har efterfølgende skrevet således om sin oplevelse:

”I november/december besøgte jeg, sammen med min veninde Cecilie, Bylling Huset i Cebu City. Vi havde hørt om dem fra en veninde hjemmefra og derefter havde vi gennem en periode fulgt dem på deres Facebook side. På vores rundrejse i Asien kom vi forbi Cebu City og vi kontaktede dem, for at høre om vi måtte besøge dem. Cecilie og jeg havde ingen forventninger om, men hvad der ventede os, var vi slet ikke klar over.

Børnene, Camilla og Line var alle sammen rigtig gode til at tage imod os og hurtigt følte vi os hjemme og som en del af Bylling Huset. I løbet af få dage begyndte vi at være en fast del af deres hverdag, vi var med til svømmetræning, hentede drengene fra skole, fejrede fødselsdag for Harley og havde hyggedag med Shella og Niño. Det tætte forhold vi fik til alle i huset så hurtigt, gjorde heller ikke vores valg svært, da vi valgte at droppe at rejse videre fremfor at blive hos børnene. Vi var ikke i tvivl om, at vi ville bruge resten af vores rejsetid på disse fantastiske mennesker. Alle børnene har hver især deres historie, som er så hjerteskærende, men stadig indeholder de alle sammen så meget næstekærlighed, at det er helt uforståeligt. Vores kærlighed for dem blev også stor og derfor har jeg planer om, at besøge Bylling Huset igen i april 2017. Jeg kan slet ikke vente med at se alle mine dejlige børn igen.

De her børn fortjener en fremtid, fordi de vil og fordi de kan med lidt hjælp på vejen. Det er ikke mange 10-14 årige børn, som har oplevet bare halvt det de børn har i deres korte liv og måden de er kommet igennem dette på, er mere end fantastisk.

Den største applaus skal lyde til Camilla og Line, som er den helt store drivkraft bag dette og de to får alt det her til at lade sig gøre. Tak for jer og fordi I vælger at tilsidesætte alle jeres egne behov for at hjælpe andre i nød. Der burde være flere af jer i denne verden.”

bylling_foundation_varme_haender_2 bylling_foundation_varme_haender_5 bylling_foundation_varme_haender_3

I 2015 blev der bragt en artikel i Femina om Camilla, Byllings rejse og det arbejde vi sammen gør for børnene. Det vakte Jannie og Lone’s interesse, de begyndte at følge os på facebook og besluttede derefter at finde tid i deres tilværelse til at rive en måned ud af kalenderen, for at give noget igen til vore børn. De berigede os med deres mange års erfaring med mennesker samt skabte smukke minder med børnene. De havde en skøn naturlig nysgerrighed for børnenes opvækst samt vilkår og tog derfor med på hjemmebesøg for bedre at kunne sætte sig ind i børnenes tidligere liv. To fantastiske og omsorgsfulde damer, med hjertet på det rette sted. Noget der i den grad kunne mærkes da der skulle siges farvel! (Shella fældede efterfølgende en lille tåre og har ofte nævnt sine ”to nye bedstemødre”) Lone har beskrevet deres forløb med Bylling:

“Gennem mange år har min veninde Jannie og jeg været meget fascineret af, når vi læste om mennesker der rejste ud i verden, og viede deres liv til projekter med fattige børn i form af at oprette skoler eller børnehjem. Så da vi læste artiklen i Femina om Bylling huset, ramte det os lige i hjertet, og det var helt naturligt straks at begynde at støtte dem.

Vi ved godt begge to, at vi nok aldrig selv kommer til at udrette noget i denne retning, men her var det som om, vi kom et lille skridt tættere på vores egen drøm – nemlig ved at støtte Camilla og Line i deres kæmpe arbejde med at få dette projekt til at fungere.

Vi besluttede os også for at besøge Bylling Huset. I januar 2016 drog vi så afsted. Vi havde rygsækken fyldt af små gaver til børnene og rugbrød til Camilla.

Det blev til en helt fantastisk stor oplevelse. Vi blev taget utrolig godt imod af både de voksne og ikke mindst børnene. Børnene var naturligt nysgerrige, og der var straks god kemi.

I den tid vi var i Ceby City, blev vi en del af huset. Vi deltog i dagligdagen. Vi var så heldige, at Nino havde 1 års fødselsdag, og det skulle vi selvfølgelig være med til at fejre. Hjemmefra havde vi købt fødselsdagsgave til Nino. Nu var det så bare sådan, at vi troede at Nino var en pige – UPS – derfor havde vi købt en dukke. Det blev der grinet meget af, men vi blev heldigvis tilgivet.

Vi havde som forberedelse til denne tur samlet lidt penge sammen. De skulle derfor bruges til en tur til børnene. Vi fik arrangeret en heldagstur med båd til en lille øde ø. Det blev til den skønneste dag, både for børnene men bestemt også for os. At se hvordan børnene VIRKELIG nød at skulle på tur, hvordan de hoppede rundt på båden, og sprang i vandet med en sådan iver, som vi sjældent har set, var simpelthen bare fantastisk. Børnene er jo ikke vant til at tage på tur, og nogle havde aldrig sejlet eller set havet. Timerne vi havde på øen blev brugt til leg. Børnene er utrolig gode til at lege med hinanden og forhånden værende muligheder, så de begravede hinanden i sandet og gav hinanden ”buksesand”. Utrolig berigende at se og være med til. Det blev til en dag, vi vil have som et minde i vores hjerter resten af livet.

Vi arrangerede også en dag med dansk mad. Det blev til frikadeller med grønsager, salat og ris. Aldrig et måltid uden ris. Børnene hjalp med at lave maden og var meget nysgerrige på resultatet. Det var super hyggeligt. Efterfølgende rydder børnene selv op.

Om lørdagen har de af børnene der ønsker det hjemmedag. Vi tog med Roy Allan på hjemmebesøg. Vi ville købe en lille gave at tage med, og Roy Allan skulle bestemme. Det blev utrolig hjertevarmt at se, hvordan Roy Allan med overbevisning i stemmen sagde at vi skulle have 8 stykker kylling (familien var på 3 + bedstemor), tandbørster, tandpasta og andre småting. Ingen tvivl om, at han har kærlighed til sin familie, selv om de ikke kan forsørge ham, og derfor har sendt ham på gaden.

Jeg kunne fortsætte med fantastiske historier. Mest af alt var dette sted gennemsyret af kærlighed til børnene, stor rummelighed og forståelse, samtidig med fokus på at gøre det bedst muligt for det enkelte barn. Imponerende hvad sådan 2 danske piger kan formå. Det må være næstekærlighed i sin smukkeste form.

Jeg er så taknemmelig for, at jeg fik denne mulighed.”

bylling_foundation_varme_haender_1 bylling_foundation_varme_haender_4

Til oktober, skal vi igen tage imod endnu en frivillig sjæl og børnene glæder sig bare helt vildt!

Som frivillig på børnehjemmet er der ikke en dag der er ens. Man får en enestående mulighed for at komme helt tæt på Byllings børn, deres mørke fortid samt være en del af deres lysende fremtid. Man indgår som en del af hverdagen, hjælper til med de huslige pligter, lektielæsning samt planlægger og udfører aktiviteter såsom svømmetræning, ture ud af huset, boldspil m.m.

Den opmærksomme læser, har nok lagt mærke til at vi altid slutter vores facebook opslag af med #Itstartswithyou, hvilket nok er det vigtigste budskab for os. Vi har alle noget at give af her i livet, om det er kærlighed, omsorg, tid, brugt tøj eller penge. Der er mange måder man kan hjælpe på. Så længe vi SAMMEN kæmper mod et fælles mål – et mål om at sikre disse smukke børn en lysere fremtid. Det starter med DIG.

/Line, Bylling Foundation

 

Line

About Line

  •  
  • Facebook